Städutrustning för de minsta

städutrustningLär dina barn att städa tidigt! Städutrustning såsom dammsugare, golvmopp, trasor och dammvippor finns ofta som leksaker och då barn väldigt gärna ”vill själva” är det en perfekt present att ge dem när de fyller år eller på julen. Städutrustning som leksaker gör att barnen får snygga saker i sina favoritfärger och dessutom kan göra som mamma och pappa. De lär sig vad sakerna är till för allteftersom de använder dem och kommer då att tycka att det är ännu roligare att använda dem än det var innan.

Att köpa städutrustning till sina barn gör att de får kunskaper om föremålet tidigt och kanske minns de när de blir äldre hur roligt de tyckte att det var att ”städa” när de var yngre. Detta leder till att ni föräldrar kan få mer hjälp med städningen. Ett tips är att samtidigt ge dem köksleksaker. En spis, kastruller och slevar brukar liksom städutrustning vara en stor succé i barnens rum. De får göra precis som de vuxna, med skillnaden att de inte kan bränna sig – och det är ju huvudsaken! Att ge barnen hushållsapparater i leksaksform är inget fel, bara lärorikt.