Skolmaterial – från blyerts till bläck

skolmaterialVad är det just du behöver när du ska börja skolan igen efter sommarlovet? Det viktigaste är i varje fall penna och något att skriva på så att du kan anteckna vad lärarna säger. Ibland händer det att skolan delar ut pennor och papper till eleverna, men ett block och en penna håller inte under ett helt skolår. Dessutom kommer du till största säkerhet att behöva mer skolmaterial utöver penna och papper.

Skolmaterial är i stort sett allt du kan tänkas använda under skoltiden. Allt från miniräknare till suddgummi och vidare till datorer och program som till exempel word. Det skolmaterial som skolan inte erbjuder dig har du en skyldighet att införskaffa själv. Detta kan tänkas låta dyrt men i praktiken så behöver inte det skolmaterial du behöver kosta speciellt mycket. På internet exempelvis kan du billigt handla allt du behöver, och lite till, för att klara dig minst ett helt skolår.

Det vanligate är att man köper nytt skolmaterial varje år innan skolan drar igång igen. En vanlig blyertspenna kan bli en stiftpenna och ett skrivblock för varje ämne kan bli ett stort ämnesblock där du kan förvara allt. Allt eftersom åren går märker du vad som passar dig bäst.