Billekar för barnen

När man ska ut och resa med bil, och har mindre barn, blir de ofta lätt rastlösa. Därför kan det vara bra att använda sig av billekar. Det finns olika sorters billekar, och något som roar alla. Även föräldrarna eller de större barnen kan delta i dessa billekar.

Där finns de billekar man måste förbereda. Det vill säga att man kanske behöver skaffa någon form av papper där man skrivit, eller ritat, olika saker man ska leta efter på vägen. I sådana billekar ska man kanske kryssa i att man sett en ko, ett rosa hus eller kanske en luftballong. Om alla har olika saker, med samma svårighetsgrad, på sina papper bli det roligare. Den som först kryssat i allt, vinner.

En annan sort av billekar är sådana man inte behöver förbereda. Det kan till exempel vara en bokstavslek, där man säger ett ord, så nästa person ska säga ett ord som börjar på sista bokstaven i föregående ord. Det är en rolig och kreativ lek, där man måste tänka till. Speciellt om man kör med att man inte får använda om samma ord som andra använt.
Det finns alltså väldigt många olika billekar att välja på!